R&R (o plastică a sufletelor- pereche)

Metropolis Art Colection și Danaartgallery vă invită să vizitați expoziția R&R O plastică a sufletelor pereche.

Expoziția va fi deschisă în perioada 18 mai- 1 iunie 2015 in spatiul Metropolis Center , Str. Grigore Alexandrescu nr.89-97, București , langa Readers Cafe.

Vernisaj: 18 mai , ora 19:00

afis RR

Suflete-pereche, iată un binom existențial de preț care, pentru Raluca Moisoiu și Radu Florea, presupune și un câmp comun de manifestare. R&R, provine de la Raluca și Radu, cei care am ales să explorăm împreună și spațiul plastic, nu doar pe acela al traiului cotidian.

Experiența de viață și de atelier în comun, chiar și în proiecte artistice separate, își are uneori și efectele sale secundare, cu precădere observate de cei din jur: influența reciprocă, neintenționate similarități cromatice și de expresivitate a liniei dar și o tematică preponderent metafizică.

Astfel, trăirile noastre și-au găsit formă, culoare și gest comun în trei lucrări pe pânză care nu fac decât să închege cele două serii de autor, “Rugăciune” de Raluca Moisoiu și respectiv, “Stare de Bâlea” de Radu Florea.

***

       Despre lucrările seriei „Rugăciune”, un proiect plastic de Raluca Moisoiu

Pentru mine, seria „Rugăciune” împlinește o nevoie intensă și profundă a ultimilor ani, de întoarcere spre lumea Adevărului, Frumuseții și Purității. Este ca o aplecare interioară, tăcută, neștiută, incomprehensibilă. Intenția străbate câmpurile, racordându-se apoi, la întoarcere, în vopseaua difuzată pe suportul pictural, concretizând astfel relația ce are dublu sens.

Parte a unei teme mai vaste, abia deschise în anul 2014 și aflată în derulare, prezentele lucrări își au rădăcinile în inefabilul clipelor de legare, de comunicare cu misterioasa lume, superioară ființei umane, a cărei amprentă o păstrează în suflet, omul.

Aceste experiențe și impresii, ce ies la suprafață ca scurte licăriri ale unor lumini venite de foarte departe, constituie punctele de plecare ale căutărilor interioare, transformatoare.

***

Stare de Bâlea-Spiritul muntelui, un proiect plastic de Radu Florea

Există o dinamică a muntelui. Care nu se lasă descoperită la prima vedere. După ce am integrat în mine spiritul muntelui cu măiestria grandorii sale încremenite- doar în aparență – abia apoi, după zile și ani de umblat, adormit și trezit în munte, am descoperit dinamica lui ascunsă.

Muntele e viu. Chiar dacă pulsația sa energetică este practic insesizabilă în prim-plan, al contactului fizic. În plan senzorial îi simt vibrația.Mă ajută vântul, norii, soarele, apa de ploaie, zăpada, aerul tare și pășunile alpine. Culoarea și forma lor care se schimbă de la un anotimp la altul. Când sunt conectat cu muntele, cu spiritul său, simt această schimbare mereu…

Asta înseamnă pentru mine ,,starea de Bâlea”. Spiritul muntelui din Masivul Făgăraș, care pune stăpânire pe mine când sunt acolo. O stare înaltă, pură și permanentă. O port în mine peste tot pe unde mă duc. Așa am creat seria de lucrări expresionist-abstracte ’’Stare de Bâlea-Spiritul muntelui’’. Sunt stări ale sufletului meu extaziat în fața spectacolului naturii perfecte.

Livezeni, Mureș 23 aug.14, înainte de prânz

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s